top of page
IMG_0147.JPG

Menta
Mentális Egészség Műhely

1658685895547_edited.png

7200 Dombóvár, Dombó Pál utca 3.

mentamuhelydombovar@gmail.com

  • Facebook
  • Instagram

Dr. Dékány Helga pszichiáter szakorvos

2009-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. A Pécsi Tudományegyetem Pszichiátriai Klinikáján kezdtem dolgozni rezidens orvosként, ahol részt vettem az osztályos munkában mind a négy osztályon (organikus pszichiátriai, addiktológiai, akut pszichotikus és krízisállapotok ellátása; nagy pszichiátriai kórképek: szkizofréniák, bipoláris zavarok, major depressziók, súlyosabb személyiségzavarok gyógyítása; szorongásos és affektív betegségek; és gerontopszichiátriai osztály az időskori mentális zavarok gyógyítására).

Pszichoterápiás jellegű csoportfoglalkozásokon is rendszeresen részt vettem, valamint akut felvételes ügyeleti feladataim voltak.

2014-ben szakorvos jelöltként a Szigetvári Kórház Pszichiátriai Osztályára kerültem, ahol kezdetben megosztva dolgoztam az akut osztályon és a szakrendelőben.

2017-ben szakvizsgáztam kiváló minősítéssel, ezt követően főként az akut ambulancián, a szakrendelőben és a gondozóban voltak feladataim.

2022 márciusa és novembere közötti időszakban megbízott osztályvezető főorvosként dolgoztam az aktív/akut osztályon, valamint az ehhez tartozó akut ambulancián, szakrendelőben. Ügyeleti munka mellett a kórház összes osztálya, legfőképpen a sürgősségi betegellátó osztály, belgyógyászat, neurológia felé biztosítom a konzíliumokat. Az akut pszichiátriai kórképek mellett addiktológiai betegeket és demenciával küzdő betegeket is ellátok.

Fő érdeklődésem az ambuláns betegellátás, a szoros gondozás, a szupportív betegvezetés, különös tekintettel a hangulati zavarokkal, szorongásos kórképekkel, alvászavarral küzdők segítése. Az utóbbi években különös figyelmet szenteltünk a szigetvári szakrendelésen a demenciák korai szűrésére, diagnosztikájára, a demenciával élők és családtagjaik támogatására, melyet magánrendelésemen is folytatni szeretnék. 

Magánrendelésemen főképp az alábbi betegségekben szenvedők gyógyítása zajlik:

  • szorongásos kórképek (pánik, generalizált szorongás, kényszerbetegség, stb.)

  • depresszió

  • bipoláris zavar

  • alvászavar

  • demencia

  • időskori mentális betegségek

Rendelési idő

Szerdánként 10-18 óráig

A rendelésen bankkártyás és készpénzes fizetésre van lehetőség.

+36 30 751 4654

IMG-2485.jpg

Menta
Mentális Egészség Műhely

1658685895547_edited.png

7200 Dombóvár, Dombó Pál utca 3.

mentamuhelydombovar@gmail.com

  • Facebook
  • Instagram

Dékány Petra pszichológus

Dékány Petra vagyok, okleveles pszichológus, szenvedélybetegek és pszichiátriai betegek közösségi koordinátora. Közel 15 éves szakmai tapasztalattal várom felnőtt klienseimet, akik:
- mélyebb önismeretre vágynak
- elakadással küzdenek életük valamely területén
- krízissel kell megküzdeniük, de úgy érzik, egyedül nem megy
- szenvedélybetegséggel küzdenek, vagy nem tudják eldönteni, problémás-e a szerhasználatuk (alkohol, drog, munka, szerencsejáték, stb.)
- valahogy nem "boldogulnak" (stressz, szorongás, lehangoltság, stb.)

Dombóváron felnőtt pszichológiai tanácsadással várok szeretettel, türelemmel, odafordulással, figyelemmel, feltétel nélküli elfogadással bárkit! 

2008-ban végeztem a PTE-BTK pszichológia szakán okleveles pszichológus- és térségi szociális tanácsadóként. Korábban, egyetemi éveim alatt másfél évet önkéntesként dolgoztam a dombóvári felnőtt pszichiátriai szakrendelésen, illetve a pécsi onkológiai osztályon. Még ebben az évben dolgozni kezdtem a dombóvári családsegítő központban, ahol folytonos változások közepette, de jelenleg is megtalálható vagyok. Pszichológusi munkám mellett (gyermekvédelem, Családok Átmeneti Otthona, közösségi ellátások, Biztos Kezdet Gyerekház) több pályázati projektben is részt vettem, így a 15 év alatt rengeteg területen megmérettettem magam. Számomra legkedvesebb terület a pszichiátriai betegek és szenvedélybetegek közösségi ellátása, amely egy komplex segítő programot kínál a betegeknek, közvetlenül az ő igényeikre szabva.
Egyéni tanácsadással néhány éve foglalkozom magánrendelésen, jelenleg kizárólag felnőttekkel. (Amúgy is vallom, hogy minden "problémás gyermek" mellett egy sok-sok bajjal küzdő felnőtt áll, akit segíteni érdemes, így önmagában ettől változás állhat be a gyermeknél is.)
Szemléletem illetve munkamódszerem a holisztikus, integratív, elfogadó irány, amely a rogersi teljes empátián és odaforduláson keresztül próbál segíteni. Hiszem, hogy egy terhelt, nehéz időszak közben egy értő, elfogadó, megtartó erő tud csak segíteni. 

Rendelési idő

Bejelentkezés alapján

A tanácsadáson csak készpénzes fizetésre van lehetőség.

+36 30 165 9291

bottom of page