top of page
IMG_0147.JPG

Menta
Mentális Egészség Műhely

1658685895547_edited.png

7200 Dombóvár, Dombó Pál utca 3.

mentamuhelydombovar@gmail.com

  • Facebook
  • Instagram

Dr. Dékány Helga pszichiáter szakorvos

2009-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. A Pécsi Tudományegyetem Pszichiátriai Klinikáján kezdtem dolgozni rezidens orvosként, ahol részt vettem az osztályos munkában mind a négy osztályon (organikus pszichiátriai, addiktológiai, akut pszichotikus és krízisállapotok ellátása; nagy pszichiátriai kórképek: szkizofréniák, bipoláris zavarok, major depressziók, súlyosabb személyiségzavarok gyógyítása; szorongásos és affektív betegségek; és gerontopszichiátriai osztály az időskori mentális zavarok gyógyítására).

Pszichoterápiás jellegű csoportfoglalkozásokon is rendszeresen részt vettem, valamint akut felvételes ügyeleti feladataim voltak.

2014-ben szakorvos jelöltként a Szigetvári Kórház Pszichiátriai Osztályára kerültem, ahol kezdetben megosztva dolgoztam az akut osztályon és a szakrendelőben.

2017-ben szakvizsgáztam kiváló minősítéssel, ezt követően főként az akut ambulancián, a szakrendelőben és a gondozóban voltak feladataim.

2022 márciusa és novembere közötti időszakban megbízott osztályvezető főorvosként dolgoztam az aktív/akut osztályon, valamint az ehhez tartozó akut ambulancián, szakrendelőben. Ügyeleti munka mellett a kórház összes osztálya, legfőképpen a sürgősségi betegellátó osztály, belgyógyászat, neurológia felé biztosítom a konzíliumokat. Az akut pszichiátriai kórképek mellett addiktológiai betegeket és demenciával küzdő betegeket is ellátok.

Fő érdeklődésem az ambuláns betegellátás, a szoros gondozás, a szupportív betegvezetés, különös tekintettel a hangulati zavarokkal, szorongásos kórképekkel, alvászavarral küzdők segítése. Az utóbbi években különös figyelmet szenteltünk a szigetvári szakrendelésen a demenciák korai szűrésére, diagnosztikájára, a demenciával élők és családtagjaik támogatására, melyet magánrendelésemen is folytatni szeretnék. 

Magánrendelésemen főképp az alábbi betegségekben szenvedők gyógyítása zajlik:

  • szorongásos kórképek (pánik, generalizált szorongás, kényszerbetegség, stb.)

  • depresszió

  • bipoláris zavar

  • alvászavar

  • demencia

  • időskori mentális betegségek

Rendelési idő

Szerdán 10-18 óráig

A rendelésen bankkártyás és készpénzes fizetésre van lehetőség.

+36 30 751 4654

bottom of page